Друга книжка відомого шеф-кухаря, кулінарного експерта та телеведучого Євгена Клопотенка вийшла у видавництві #книголав. Kyiv Daily з дозволу видавництва публікує уривок з неї.
Що можна приготувати нового, маючи на кухні звичний для багатьох нас набір українських овочів, фруктів та м’яса?
Автор кілька років досліджував історію національних страв, вивчав кулінарну літературу, мандрував всією країною, спілкувався з істориками.
У книжці — 70 авторських рецептів давніх страв, які розділено на 9 розділів. Як приготувати супи та юшки, страви з м’яса, риби, овочів та грибів, каші, напої, закуски, випічку та солодке.
Окрім рецептів, книжка містить чимало цікавих фактів про українські продукти та харчі — як їх споживали раніше, чим вони корисні, у який спосіб їх найкраще готувати. А ще кулінарний експерт згадує про свою дослідницьку експедицію та міста, які вразили його своєю кулінарною традицією.
Євген Клопотенко. Зваблення їжею з українським смаком. К.: Книголав, 2020.