Світлий Великдень

Паски

Розпочинаємо із вами чистий, білий тиждень. Ви вже встигли та розпланували всі справи до Великодня? Kyiv Daily зробив огляд великодніх кошиків та пасок до свята.

Великодні кошики

Under Wonder

Італійський ресторан Under Wonder пропонує вінтажний кошик до великоднього столу, який складається з класичного панеттоне, паштету із печінки цесарки у вишневій глазурі, філе лосося гарячого копчення, класичної домашньої буженини з медово-гірчичним соусом, поркетта з пряними травами, соковитого ростбіфу з імбирним соусом, хрустких гріссіні, цибулевого багету, крашанок та homemade Limoncello (0,5 л). Ціна: 2200 грн (2,6 кг).

Передзамовлення приймаються до 30.04 за номером 0(98)203 43 94, або через сайт, забрати замовлення можна буде з 30.04-01.05 за адресою вул. Велика Васильківська, 21.

Паски

Вино і Люди

Паски

Передзамовлення приймаються до 27.04 за номером 0 (68) 418 25 02, або через сайт, забрати замовлення можна буде з 30.04-01.05 за адресою вул. Гусовського 11/11.

Міське кафе «Вино і Люди» презентувало великодній сет, який складається з буженини по-закарпатськи, запеченого філе індички, паштету з печінки фермерського курчати з пряним цибулевим конфітюром , пастрамі з яловичини, аджики, паски, крашанок та вина ACE by Stakhovsky Saperavi. Ціна: 1380 грн (1,5 кг).

Сitronelle

Паски

Ресторан традиційної французької кухні Сitronelle підготував 4 види кошиків з різним наповненням, до яких склали паску з в’яленим інжиром, шафраном і лимонною цедрою, французьке червоне вино Cahor, яйця-крашанки, провансальський террін Де Кампань, терін «Нормандія» з лосося та судака, домашню ковбасу з курячого філе та печінки, сир Брі, фарширований горіхами, рієт з качки конфі, пате з кролика, цибулевий конфітюр, лимонну сіль, шоколад й медову свічку. Готують ще подарункові пропозиції, до яких входить колекційна порцелянова тарілка.  Ціна: від 2500-3900 грн в залежності від наповнення. 

Замовлення приймаються за телефоном (067) 217 14 20, або через сайт.

Honey

Кафе-кондитерська Honey підготувала три види хані-пасочок: класичну з цукатами і родзинками, шоколадну з трьома видами шоколаду, паску з лимонними цукатами і журавлиною. Також можна обрати один із трьох видів пасхальних наборів/кошиків, який складається з паски, шоколадного яйця, червоного вина та шоколадної/карамельної пасти.  Ціна: маленька паска — 370 грн, велика — 420 грн, пасхальний набір — 1501 грн, пасхальна корзинка—1189 грн.

Замовлення приймаються за тел. (067) 127 19 21, або через сайт. Забрати пасочки/кошики/набори можна з найближчого закладу, або замовити доставку. 

Світлий Великдень

Milk Bar

Світлий Великдень

Milk Bar пропонує три види пасок. Класична паска з повітряним й вологим тістом з родзинками, цукатами й мигдалем підійде поціновувачам традиційного смаку. Для любителів більш солодкого смакуватеме паска «Три молока» з додаванням ніжного крему. Паска Victoria`s Secret за класичним рецептом вирізняється начинкою з маскарпоне з вершками та малиновим пюре. Easter Boxes (дуже limited edition) складається з класичної паски, паски «Три молока», великої пляшки комбучі, 10 крашанок в коробці, фадж у боксі, великого печива з шоколадом, шоколадно горіхової пасти, good Bears by Good Girl. Ціна: 345 грн (0,5 кг), 425 грн(0,8 кг) і 565 грн (0,9 кг) відповідно. Вартість боксу — 1900 грн.

Замовити можна не пізніше, ніж за 48 годин до потрібної дати у період з  23.04-03.05 за тел. 0(67)670 37 31, або через сайт. Є доставка, а можна забрати самостійно з закладів (вул. Шота Руставелі 16; вул. Московська 8,  обо — ЦУМ). 

Très FRANÇAIS 

Дуже французький ресторан Très FRANÇAIS підготував два види пасок та кошиків. «Гурме» – фірмова паска ресторану, усередині з ніжним лимонним курдом, в’яленою вишнею та журавлиною, а зовні з обпаленою меренгою, інжиром та фундуком. Паска «Краффін» – ригінальна кручена паска з родзинками, в’яленою вишнею та журавлиною.   Ціна на паски: 315 грн за 600 г

Світлий Великдень

Кошик №1 (паска «Гурме» з лимонним курдом, джем ягідний, джем манго, паштет з кролика, еко-крашанки – 4 шт). Ціна: 405 грн (0,9 кг) або 755 грн (з пляшкою французького вина).

Кошик № 2 (паска «Гурме» з лимонним курдом, паштет з кролика, м’ясний терін у крутоні, профітролі з ванільним кремом та шоколадом – 4шт, соус «хрін», еко-крашанки – 4 шт. Ціна: 585грн (1,1 кг) або 935 грн (з пляшкою французького вина).

Передзамовлення на паски, кошики, святкове меню, а також сертифікати приймаються до 28.04 за тел. (093) 141 4914, або через сайт. До сертифікатів на суму від 600 грн — фірмова паска у подарунок. Є доставка, або можна замовити самовивіз з вул. Костьольна 3.

Паски

BEEF meat & wine

Паски

Цього року стейк-хауз BEEF meat & wine підготував до святкового столу новинку у вигляді шоколадного баскського чізкейку. Великодній баскський чізкейк з ніжної Філадельфії, вершків та ванілі, а також паска з цукатами, прийдуться до смаку поціновувачам класики.  

Ціна: 700 грн (1 кг), 700 грн (1 кг) та 320 грн (0,8 кг) відповідно.

Передзамовлення великоднього меню приймаються до 27.04 за тел.(094) 928 98 04, або через сайтЄ доставка, або take away з 30.04-02.05 за адресою вул. Шота Руставелі, 11.

Musse Confectionery

Сімейна кондитерська сучасних французьких рецептів Musse Confectionery пригощатиме двома видами пасок: класичною з мигдалем, журавлиною, родзинками і апельсиновими цукатами та паскою з бельгійським шоколадом, апельсиновими цукатами. До них можна обрати два різновиди декору: білу глазур, меренги, макарон, шоколадниий декор та різні посипки або мигдалеву запечену хрустку глазур.

Ціна: 379 грн (0,65 кг), 429 грн (0,75 кг).

Замовлення приймають за тел. (095) 424 04 88, або через сайт. Є доставка, або take away з вул. Мала Житомирська, 17

Паски

Dolceteka by Bassano

Світлий Великдень

Італійська кондитерська-пекарня Dolceteka by Bassano до Великодня підготувала такі види пасок:

  • з родзинками та декором у формі кролика з пісочного тіста та великоднього яйця з бельгійського молочного шоколаду;
  • з шоколадом і родзинками та бронзовим декором з арахісом під солоною карамеллю;
  • з родзинками і цукатами та декором із зацукрованного апельсину, в’яленої журавлини, кураги, родзинок, мигдалю та фісташки;
  • з рікоти та вершків, з курагою, в’яленою журавлиною та грецькими горіхами;

Також можна замовити один із трьох великодніх наборів: класичний, BASSANO, SICILIA.

Ціна: паски від 275 грн (0,35 кг) – 585 грн (0,77 кг), набори від 1500 грн- 3500 грн. Замовлення приймають до 01.05 в direct або за тел. (044) 237 79 91.

Good Bread From Good People

Пекарня Good Bread From Good People, в якій працюють люди з ментальною інвалідністю, готує три види пасок — цитрусову, мигдальну, лавандову.  Також тут можна замовити «підвішену» паску для бездомних. Разом з проектом БО Suka Zhizn та НГО Sant`Egidio планують роздати 400 таких же смачних пасок бездомним. 

Ціна: 500 грн (0,9 кг), 650 грн (0,85 кг), 550 грн (0,7 кг) відповідно. Замовити можна за тел. (099) 273 94 38, або через сайт, забрати можна самостійно, замовити доставку кур’єром або Новою поштою.

Паски

Mimosa Brooklyn Pizza

Світлий Великдень

mimosabakery  и шеф Артем Баклицький підготували три види пасок з різними смаками: 

  • Паска з шоколадом /Три види шоколаду (молочний, білий, чорний), борошно, яєчні жовтки, вершкове масло, закваска, цукор. 720 грамів / 380 грн
  • Паска з цукатами /Борошно, яєчні жовтки, апельсинові цукати, лимонні цукати,  вершкове масло, закваска, цукор. / 680 грамів / 290 грн 
  • Паска з родзинками, курагою та журавлиною / Борошно, родзинки, курага, журавлина, горіхи: лісовий, грецький та миндаль, яєчні жовтки, вершкове масло, закваска, цукор. / 740 грамів / 350 грн

Попередні замовлення на  28 / 29 / 30 квітня та 1 / 2 травня приймають тут або тут.

Сирні паски

Paris Dessert (печена – 420 грн/0,5 кг, без запікання – 450 грн/0,75 кг). Замовлення приймають за 3 дні до запланованої дати доставки за тел. (067) 111 39 11, або через сайт. Мінімальне замовлення від 1000 грн, доставка  безкоштовна.

Світлий Великдень
Світлий Великдень

Baker Street Bakery (чізкейк-паска міні – 850 грн/0,9 кг). Замовлення приймаються за тел. (067) 409 72 77, або через сайт. Є доставка, або самовивіз.

Кондитерська “Волконський” (паска сирна Страчатела з чорним шоколадом, мигдалем та цукатами – 750 грн/0,6 кг, сирна паска за традиційним рецептом без випікання – 700 грн/0,6 кг). Замовити доставку або самовивіз можна на сайті.  

Світлий Великдень
Паски

Ресторан BARVY (традиційна сирна паска – 420 грн/0,5 кг). Замовити можна за тел. (098) 306 33. Є доставка та take away.

Глосарій / за академічним тлумачним словником української мови в 11 томах (1970-1980):

  • Пасхацерк. Те саме, що Великдень.
  • Паска — 1. Солодкий здобний високий білий хліб циліндричної форми, що за православним звичаєм випікається до Великодня. 2. роз., церк. Те саме, що Великдень.  3. Сирна паска — страва із сиру, що традиційно готується на свято Великодня.
  • Крашанка —  куряче яйце, призначене для великодніх свят.
  • Писанка — розмальоване великоднє куряче або декоративне, звичайно дерев’яне, яйце. 
  • Пасківник (а також пасочник, пасочниця, бабник, бабошник, бабниця, ставник, поставець, ставчик, ставець, тазик, стовбун, папушник, риночка, ринка) — є одним з різновидів глиняного посуду, виникнення якого зумовлене обрядово-звичаєвою традицією. Зокрема, потребою у випіканні обрядового хліба до Великодня.
  • В українському тлумачному словнику слово «кулич» відсутнє.

Огляд підготувала Анастасія Потапенко

Фото: Листовна картка “Українські типи і краєвиди”. Архів НЦНК “Музей Івана Гончара”

Возможно вам также понравится

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *