Виставки, розмови, молодий місяць

Виставки

В нас липень і спека. Кажуть, не типова. А як на мене, хороша добра липнева південна спека. І море тепле. Навіть не хочеться в місто, а хочеться сидіти на пісочку та дивитися на обрій… Тому до речі і подій не так багато. А що до війни…  Війна не зазнає сезонів, а так було б класне не думати про те, що небо більше не є безпечним… І взагалі не думати про війну. Але що є, те є. Ну і життя триває незважаючи ні на що, — Марія Галіна, Одеса Дейлі.

Що я пропустила минулого разу

3 липня в галереї  Тонкі Матерії (Єкатеринінська, 24) Анна Голубовська показала гостям свої фото-роботи, присвячені Одесі часів війни, серію, присвячену пересувним циркам та нові проекти. Шкода, що я якось пропустила подію, мало бути дуже цікаво.

4 липня в Одеському музеї західного і східного мистецтва (Пушкінська, 9) відбулося відкриття виставки картин, які стали дипломними роботами випускників Кафедри Образотворчого мистецтва ОДАБА АХІ. Побачити робити молодих талановитих митців можна щоденно (окрім середи) з 12:00 до 18:00 (каса до 17:30). Вартість квитків – 100грн (для учнів та пенсіонерів діють знижки) 

Тривают виставки

  • ONFAM / Одеський національний художній музей (Софіївська, 5а). «Непроста молитва за квітучу манголію» — виставка Олександра Населенка, охоплює серію чорно-білих фотографій автора, відзнятих в період між весною 2022-го і весною 2024-го. Назва серії фото утворилася від двох випадкових фраз, почутих автором у двох різних закутках ботанічного саду з квітучими деревами магнолії у перший Великдень після початку вторгнення. Назва і думання про неї стало своєрідною рамкою, в якій осмислювались майбутні фотографії, вихоплені з повсякденності автора впродовж наступних місяців і років. Більшість світлин серії зроблені на плівкову мильницю Олімпус, яку автор придбав в секонд-хенді за сто гривень. Тоді вона виявилася єдиним зручним засобом фіксації та аналізу реальності, що пролітала повз, як дорога за вікном авто, з кожним новим кілометром змінюючи нас безповоротно. 
  • Централізована міська бібліотечна система для дітей м. Одеса (Європейська (Катерининська), 67). в Арт-просторі Універсального читального залу йде персональна виставка графічних робіт «Vivat життя», живописця, графіка, книжкового ілюстратора, члена Національної спілки художників України та Національної спілки театральних діячів України, народного художника України. Миколи Прокопенка
  • Одеський муніципальний музей особистих колекцій імені О. В. Блещунова (Польська, 19).  Колекція «Слава України» — частина оригінальних проектів «Barbie: пані України» та «Barbie: мрійники та винахідники», що були створені спеціально до 30-річчя Незалежності України (наразі 29 композицій, що входять до колекції проекту «КуклЬтура»). Колекція буде експонуватися протягом трьох тижнів, до 14 липня. Одеський муніципальний музей особистих колекцій імені О.В. Блещунова працює для відвідувачів з Чт по Нд з 11:00 до 17:00.
  • Museum of Odesa Modern Art і WEartMuseum / Одеський музей західного і східного мистецтва(Пушкінська, 9). Триває виставка «Теофіл Фраєрман та Олег Соколов. Засновник та Послідовник» 

11 липня, четвер

Видавництво Старого Лева и Відділ соціокультурної діяльності ООУНБ імені М.С. Грушевського (вул. Троїцька, 49/51). У четвер, 11 липня, до Одеси завітає письменниця Олена Чернінька з презентацією важливої книги «Лемберґ: мамцю, ну не плач». У своїй книзі авторка ділиться своїм досвідом мами Воїна, який на час написання цієї книжки — зниклий безвісти. Про воїна Лемберґа, непрості досвіди, пошуки сенсів, світла і віри авторка поспілкується з модераторкою Іриною Нечиталюк. Початок о 17:00. У цій книжці, за словами авторки, немає жодного вигаданого слова. Лише відкрита правда, як відкрита рана. І велика віра в життя.

  • Pixelated Realities  запрошує на завершальну лекцію нашого ОСВІТНЬОГО КУРСУ ПРО МІСТО.  Лекція від науковиці та професорки ОНУ імені І.І. Мечникова, Оксани Довгополової. Oksana Dovgopolova – докторка філософських наук, кураторка платформи культури пам’яті Минуле / Майбутнє / Мистецтво та співавторка роботи “Одеський міський міф: наративи, структура, перспективи розвитку”. Час: 17.00.  Місце: Локація в Київському районі Одеси (точна адреса буде повідомлена в листі напередодні лекції з міркувань безпеки). Участь безоплатна, попередня реєстрація обов’язкова. Обрати лекцію та зареєструватись тут, якщо встигнете.
  • ONFAM / Одеський національний художній музей (Софіївська, 5а, галерея «Жовті велетні» (укриття) ) Знайти інформацію та правильно її використати – у часи гібридної війни це така ж важлива навичка, як і володіння зброєю. Саме про це ми поговоримо на лекції «Розвідка OSINT: як боротися з ворогом в інтернеті й не тільки» вже завтра, 11 липня, яку організовує в стінах музею благодійний фонд Хвиля’91 На лекції обговоримо:  як працювати з джерелами інформації та як виявляти їх достовірність;  що таке цифрова гігієна та як використовувати дані із соцмереж; як ці знання можна застосувати в боротьбі з ворогом.Лекцію проведе експертка з розвідки за відкритими джерелами і аналітик Molfar – найбільшої OSINT-агенції в Україні, що займається розвідкою по відкритих джерелах, фінансовою та воєнною розвідкою, аналітикою та фактчекінгом і співпрацює з ГУР.Коли: 11 липня, 17:30. Вхід: донат 350 грн на підтримку 126 ОБрТрО. Реєстрація на захід за посиланням here.

Одеський планетарій (Парк Шевченко). Вечір у телескопа: молодий Місяць!!!
Перший показ Місяця у Липні!!! 11 липня о 20:15 відбудетьсяекскурсія в планетарії, за гарної погоди ми дивимось в телескоп на Місяць та зірки. В програмі зоряне небо на куполі планетарію, сверичні фільми про подоож на Місяць, лекція про Місяць а також показ старовинного англійського телескопу 1886 року! Екскурсію проведе кандидат фізико математичних наук Ющенко Володимир, науковий співробітник обсерваторії.Екскурсія українською мовою. Програма триває до 22:00. 150 грвень дорослий квиток.100 гривень дитячій квиток. Запис за телефоном 0984985444 (з 11 до 22).

More Music Club (Пушкінська, 75) Чекаємо на атмосферний анплагд вечір з гуртами Пожежний Кран та Neshekim 11 липня в More Music Club. Пожежний кран – перевірений часом запальний блюз та рокенрол. Neshekim – найромантичніший проєкт Олександра Самсона та Юлі Борзої. Пісні, що запалюють серце. Початок о 19:00. Вхід – донейшн від 100 грн (частина піде на підтримку ЗСУ).

  • Театр Юного Глядача ім. Ю. Олеши (Грецька, 48а). Усі миші люблять сир (17.00). Квитки на  Concert.ua.Уточнюйте наявність місць та квитків у касі нашого театру за тел: 722-75-63
  • Одеський обласний академічний драматичний театр(Грецька, 48) Ефект Доплера (18.00). Квитки  на Concert.ua .  
  • Одеська обласна філармонія (Буніна, 15). «Конотопська відьма» – вистава київського MODERN THEATRE за однойменною сатирично-фантастичною повістю Григорія Квітки-Основ’яненко у постановці Дмитра Рачковського.

12 липня, п’ятниця

Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М.Грушевського (Троїцька, 49/51). Історія морської столиці України століттями перекручувалася московськими імперськими та комуністичними шовіністами. Про правдиву історію Одеси та історію її перекручень говоритимемо під час зустрічі з д.і.н., професором Тарасом Гончаруком. Зустріч ініційована курсантами Приморського Терцентру, чекаємо всіх охочих до вивчення історії міста (10.30).

Бібліотека ім.Е.Багрицького (Преображенська, 35а). Суїсеки – це камені незвичайної форми та кольору, природні, необроблені. Свою химерну форму суйсеки набувають завдяки тисячолітній “роботі” стихій. Вода та вітер обточують камінь, змінюють його форму і, як вважають японці, душу. Людині залишається тільки знайти той самий, свій, дивовижний суїсеки, принести його додому і підібрати для нього підходяще “ложе”.
Запрошуємо на лекцію колекціонера Степана Мацюка в бібліотеку-філію №1 ім. Е. Багрицького, м. Одеса, вул. 12 липня о 16:00 год. Вхід вільний.

Андрей Утенков та Hillel Odesa / Гілель Одеса (Преображенська, 11). Липнева Пісня – Плейбек-Джем Одеської спільноти. Ми продовжуємо створювати простори якісної комунікації через гру та розповідь особистих історій . Ми продовжуємо навчатися мистецтву життя та адаптації до обставин, які постійно змінюються . Ми продовжуємо зустрічі Одеської спільноти плейбекерів у форматі Джему .  Джем – це час, коли ми зустрічаємося, знайомимося, трошки розминаємося для того, щоб грати історії один одного.  Джем – це простір, який відкритий для плейбекерів, друзів та глядачів, які хочуть потусити з нашою спільнотою.  Джем – це право на те, щоб обрати свою роль: актор, музикант, оповідач, глядач, кондактор. Особливість Липневого джему – це те, що ми приділимо увагу практикам голосу та співу. Нам хочеться, щоб Липнева пісня лунала наче сама собою. З серця, контакту, болі, бажання, тривоги, натхнення, втоми від спеки, ракет, новин, стосунків, одинокості, сподівання та того, для чого немає логічного пояснення ( 18:30 – 21:30).  Гілель – молодіжний центр, Преображенська, 11 (Одеса). Вхід – вільний донат.

Artodessa (Літній театр Міського саду). Запрошуємо на презентацію книги Світлани Лисенко «Теплі оповідання. Я дорослішаю». Книга розповідає про найголовніше, що є в житті кожного з нас – про дитинство, рідне місто Одесу, про сім’ю та все те, що вплинуло на формування ліричної героїні, зробивши її дорослою. Твір містить ілюстрації відомої одеської художниці Злати Гончарової. Про свою роботу над книгою розкажуть автор та ілюстратор

  • Всесвiтнiй клуб одеситiв (Маразліївська, 7). Всесвітній клуб одеситів запрошує всіх 12 липня о 18:00 на концерт видатного джазового піаніста і композитора, засновника Джазової Академії ім. М. Голощапова Олексія Петухова. До вашої уваги нова програма джазових творів і імпровізацій під назвою “CHANGES”. Благодійний внесок – від 100 грн. Чекаємо вас 12 липня о 18.00 в Джазовій академії ВКО за адресою вул. Маразліївська, 7.
  • Beerteka. (Генуезька вулиця, 5/2). Free Donate Event – благодійна вечірка з гуртом Radio Stars. Початок о 19:00. Вхід – FREE DONATE
  •  More Music Club (Пушкінська, 75) Southern Storm повертається в More Music Club 12 липня!Ritual Service.  Antirain of Corpses.  Euphobia. Початок о 19:00. Вхід – донейшн від 150 грн (частина піде на підтримку ЗСУ
  • Одеський обласний академічний драматичний театр(Грецька, 48) Пекельна спокуса (18.00). Квитки  на Concert.ua .  
  • Театр Юного Глядача ім. Ю. Олеши (Грецька, 48а). Джалапіта. Світ Джа (17.00). Квитки на  Concert.ua.Уточнюйте наявність місць та квитків у касі нашого театру за тел: 722-75-63
  • Театральна лабораторія «Театр на Чайній» (у приміщенні театру “KowalskY” за адресою провулок Отонівський, 2, стара назва – провулок Некрасова 2). «Королева краси» (17.00). За реєстрацією та інфою сюди: тиц.
Підтримайте нас, якщо вважаєте, що робота Дейли важлива для вас

Возможно вам также понравится

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *