Тож, обираємо

обираємо

Коли подій багато, важко щось обрати. Коли подій помірно, ваш вибір буде вірний. То ж обирайте!, — пише Марія Галіна. Тож обираємо з Одеса Дейлі.

До кінця тижня

З 14 по 19 жовтня в Комунальному закладі початкової спеціалізованої освіти «Мистецька школа №1 імені Е.Г. Гілельса м. Одеси» вп’яте проходитимуть «Дні пам’яті Е.Г. Гілельса». Це щорічний культурологічний проєкт, проведення якого вже стало традицією, присвячений видатному піаністу 20-го сторіччя Емілю Григоровичу Гілельсу. З 2020 року в рамках «Днів пам’яті Е.Г. Гілельса» проводяться лекції, майстер-класи, творчі зустрічі, концерти та екскурсії.

17 жовтня

  • 10:30 – Лекція на тему: “Фортепіанна едукація: традиції та інновації” доктора педагогічних наук, професора ПНПУ ім. К.Д. Ушинського – Олени Євгенівни Ребрової. Зустріч з викладачами університету.
  • 12:00 – Екскурсія інтерактивним музеєм імені Еміля Гілельса

18 жовтня

  • 12:00 – Екскурсія інтерактивним музеєм імені Еміля Гілельса
  • 14:00 – Концерт за участю учнів та викладачів фортепіанно відділу Мистецької школи № 1 ім. Е.Г. Гілельса присвячений творчості одеського композитора Павла Захарова

19 жовтня

  • 12:00 – Екскурсія інтерактивним музеєм імені Еміля Гілельса
  • 14:00 – Пам’яті Е.Гілельса. Діалоги за роялем з Юрієм Диким на тему: “Явище експірації в творчості Еміля Гілельса”

17 жовтня, четвер

Триває

Фотомагазин «Папарацці» (Новосільського, 72), виставка фоторобот Степана Алекяна за останні роки. Вхід безкоштовно. Виставка триває до 1 грудня (10.00 – 19.00), вихідний неділя. Вхід безкоштовно

Читання

17-го жовтня у 15.00 Централізована міська бібліотечна система для дітей (Європейська, 67) Читальний зал пройде презентація книжки УКРАЇНСЬКІ ХОКУ. будуть у продажу і книжки. Гроші підуть на донати. приходіть. купуйте. слава ЗСУ.

Speak English

  • America House Odesa (Hretska,1a) We invite you to a conversation club with Frank Hickey, an American volunteer who worked as a police detective for 26 years. Also, Frank is an author of detective novels, currently living in Odesa for almost a year, where he helps make camouflage nets, cooks food for IDPs, teaches English, ballroom dancing and even women’s karate. If you want to practice English with Frank, come to the speaking club at America House Odesa. Dream Job. The number of places is limited — for productive English practice. Therefore, we advise you to register quickly.  18.30.  Entrance is free. Registration here.
  • Movie nights in Odessa (Kanatna, 79). This Thursday we’re waiting for you at str at 6pm.  Leave a ❤️ to this message in case you’re going to join us.  Attention – meeting will take place only if we’ll get at least 3❤️ till 5pm tomorrow (at the day of the event) here (перевіряйте, бо я не знайшла інфи на цей четвер)

Музика

More Music Club (Італійська (ех-Пушкінська), 75)  знову ММС відкриває нові імена і дає сцену зовсім молодим гуртам, що роблять свої перші музичні кроки. Приходьте послухати і підтримати!17 жовтня, початок о 19:00.Вхід — донейшн від 150 грн (частина піде на підтримку ЗСУ) 

Театри

  • Одеський театр опери та балету (пров. Чайковського, 1). Риголетто (17.00). Квитки на  Concert.ua.
  • Beit Grand (Єврейський культурний центр) (Ніжинська 77/79). Випадкові знайомства (Сповнена особливої атмосфери Дерибасівська, унікальна архітектура центру, розкішна Одеська опера, суміш говірок і діалектів одеситів – усе це підкорює з перших хвилин знайомства з Одесою. А кожен, хто закохується у чарівне місто, назавжди стає тут «своїм». «Випадкові знайомства» – це яскрава збірка гумористичних мініатюр, головні героїні яких – прості одеситки) (18.00). Квитки  на Concert.ua.
  • Одеський обласний академічний драматичний театр (Грецька, 48). Чоловік для Памели (18.00). Квитки  на Concert.ua.
  • Одеський академічний театр музичної комедії ім.М.Водяного  (Пантелеймонівська, 3). Колишні (18.00). Квитки  на Concert.ua.

18 жовтня, п’ятниця

Виставки, арт-проекти

  • ONFAM / Одеський національний художній музей (Софіївська, 5а) Вже 18 жовтня в Одеському національному художньому музеї відкриється виставка Люди Ястреб (1945-1980) — видатної української художниці, яскравої представниці легендарної групи нонконформістів Одеси 1960-х-1970-х років. Це дев’ята персональна виставка її творів, створена Віктором Маринюком. Вона присвячена виходу книги про художницю, яку Маринюк готував протягом багатьох років і видав 2024 року у видавництві «Софія». На виставці буде представлено понад 80 робіт живопису та графіки авторки з приватних колекцій та архівні матеріали.Коли: 18 жовтня, 15:00.  Де: Софіївська, 5а.  Вхід на відкриття вільний
  • Всесвітній клуб одеситів (Маразліївська, 7) . Виставка-концерт живопису та арт-буків відомого одеського поета Ігоря Потоцького відкриється 18 жовтня о 17.00 (перенесено з минулої п’ятниці) .Як органічно об’єднати виставку живопису, рукотворних книжок-картин з поезією і музикою знає сімейство Потоцьких: Ігор – відомий одеський поет і Людмила Самодаєва композиторка і виконавиця. Ігор Потоцький, мабуть, єдиний поет, який створює дивовижні арт-буки. Вони є в багатьох музеях, бібліотеках і галереях Європи та США.В Одесі арт-буки Ігоря Потоцького зберігаються в колекціях Музею західного і східного мистецтва, національної наукової бібліотеки, Музею сучасного мистецтва, та в Києві, у національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського, у Музеї книги і друкарства України. Модератор виставки-продажу Володимир Островський, старший науковий співробітник Музею західного і східного мистецтва Запрошуємо на виставку-продаж. Буде цікаво, весело та пізнавально! Вхід безкоштовний, вихід платний!

Читання

Бібліотека ім. Е. Багрицького (Преображенська, 35А), Запрошуємо на творчу зустріч «ЧВЕРТЬ СТОЛІТТЯ З ОДЕСОЮ». Ірина Денисова — поетеса, лауреатка творчих конкурсів познайомить слухачів із віршами, які мають увійти до її нової збірки, також згадає кращі твори з попередніх своїх книжок. 25 років тому пані Ірина приїхала до Одеси з Ізмаїлу, де пройшли її дитячі та юнацькі роки, маючи вже значний творчий багаж з сотень віршів різних жанрів.  Ірина Денисова — авторка п’яти поетичних збірок, за які неодноразово ставала лауреаткою таких творчих змагань, як Всеукраїнський конкурс «Українська мова — мова єднання», Міжнародний конкурсів ім. А.-Ж. дю Плессі де Рішельє та інших. Вона здобула визнання як непересічна творча особистість з оригінальним поглядом на життя. Особливо вдається їй така складна форма як вінок сонетів. Вхід вільний (16:00). 

Спротив

Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М.Грушевського (Троїцька, 49/51) Запрошуємо на зустріч-розмову з Войцехом Тохманом (17.00). Ми будемо говорити про війни, про геноцид населення, про те, як люди перетворюються на звірів, про життя, любов, відповідальність.У видавництві Човен вийшло три книжки Войцеха у перекладі Андрія Бондаря: 

1. «Ти наче камінь їла», 2022 рік. Про війну у Боснії та Герцеговині 1992-1995 років;
2. «Сьогодні ми намалюємо смерть», 2023 рік. Про геноцид в Руанді, 1994 рік;
3. «Піяння півнів, плач псів», 2024 рік. Про Камбоджу і людей, які пережили геноцид 1975-1979 років.

Про спікера: Войцех Тохман – польський журналіст, репортажист. Від 1990-го до 2004 року працював репортером у Gazecie Wyborczej. У 1999 році заснував Фонд, ІТАКА, який розшукує загиблих і допомагає їхнім родинам. Працює у ньому волонтером. Двічі фіналіст престижної літературної премії Nike (2001, 2003), зокрема за книжку «Ти наче камінь їла»; «Репортер року» (1998) на думку читачів Gazety Wyborczej. Організатор Zoya Kazanzhy

Приємне

Лямпа дегустаційна (проспект Українських героїв 4) Ексклюзивна дегустація українського ігристого! Міжнародний день шампанського – це щорічне свято, яке проводиться 21 жовтня. Давайте зустрінемося раніше і оберемо найкращий варіант українського ігристого. Ми давно обіцяли влаштувати дегустацію на якій ми розповімо Вам про ігристі вина (класичні, шарми та петнати). І, звичайно ж, ми разом з Вами їх продегустуємо. Отже! Запрошуємо Вас 18 жовтня (п’ятниця) о 18.00 продегустувати 8 видів ігристих вин України у супроводі легких закусок.  У програмі нашого вечора дегустація від 8 українських крафтових виноробів та винзаводів: Разом із сомельє ми навчимося правильно оцінювати колір, аромат та смак напою. Дізнаємось, які існують стилі ігристого, залежно від процесу витримки, винограду, що використовується в суміші, та кількості доданого цукру. Ви зможете чудово провести час та визначитись із сортом цього прекрасного напою! Поставити всі питання про шампанське! Ігристі вина завжди створюють неймовірну атмосферу свята і навіть привносять якесь диво. Дегустацію проведе: сомельє Анна Саркісян Зустрічаємося: 18 жовтня о 18.00 . Місце зустрічі: Вартість: 550 грн.  Тривалість: 2-2.5 години.  Бронь місця ОБОВ’ЯЗКОВА! тел/вайбер 0504624199 

Музика

  • More Music Club (Італійська /Пушкінська, 75) Без Валентина More Music Club не був би таким, яким ми його знаємо і любимо. Приходьте привітати Валіка з Днем народження 18 жовтня. На сцені: КKX-man My Tender Weeds (unplugged) Drop the Roof (unplugged)
    Павло Іванов Вхід — донейшн від 150 грн.
  • Культурний центр Union (Троїцька, 43). Сольний концерт Вадима Бессараба вже 18 жовтня в UNION. Його музика — це поєднання проникливої лірики, романтичного джазу та авторських композицій, які стали візитівкою музиканта. Відомий своєю глибиною та емоційною виразністю, Вадим подарує слухачам незабутні миті спокою та естетичного задоволення. У програмі — твори, що вже підкорили серця шанувальників, а також нові прем’єри.Ця подія обіцяє стати справжнім джазовим святом для всіх, хто цінує музику та вишукане мистецтво. Чекаємо на вас: 19:00. квитки за посиланням тут. Забронювати лаунж-зону на 5 гостей за номером +38 093 392-39-39, вт-нд | 13:00-20:00 (перенесено з 11-го, якщо квитки були придбані на 11, вони зберегаються)
  • Poncho Snack Art Bar (Gretska 26/28). 18 жовтня – вечір bossanova та авторської музики з гуртом «Натхнення» у Пончо Барі! Запрошуємо вас на надзвичайно теплий і затишний вечір разом з талановитим тріо «Натхнення» !  Сергій Круглов – гітара, вокал Наталія Подольська – перкусія  Анастасія Присяжнюк – вокал (20.00)

Театри

  • Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В.С.Василька (Пастера, 15). Лебедине озеро. Зона. Прем’єра (18.00). Драма за мотивами сценарію Сергія Параджанова та Юрія Іллєнка в адаптації Івана Орленка. В основу вистави лягли нотатки геніального Сергія Параджанова, які він писав у вʼязниці. Його вміння бачити Красу навіть у смітті й творити з нього справжнє мистецтво, вражає весь світ. Вистава про те, що у яких би нестерпних обставинах не була Людина, її прекрасний внутрішній світ і Любов дають можливість Жити, про те, що можна увʼязнити людину фізично, але не можна вбити в ній Світло. Це історія про силу залишатися Людиною, навіть тоді, коли весь світ проти тебе. Режисер-постановник – Іван Орленко. Художник – Максим Лапко. Помічниця режисера – Юлія Харчук.Тривалість вистави – 60 хв.
    Вікове обмеження 16+ Квитки на  Concert.ua.
  • Одеський театр опери та балету (пров. Чайковського, 1). Мадам Баттерфляй (17.00). Квитки на  Concert.ua.
  • Beit Grand (Єврейський культурний центр) (Ніжинська 77/79). Приємного апетиту, чи хто кому коханець (18.00). Квитки  на Concert.ua.
  • Одеський академічний театр музичної комедії ім.М.Водяного  (Пантелеймонівська, 3). Ісус Хрістос суперзірка (18.00). Квитки  на Concert.ua .
  • Одеський обласний академічний драматичний театр (Грецька, 48). Обережно, Єва! (18.00). Квитки  на Concert.ua.
  • Театр на Чайній (Отонівський провулок, 2). Головне, коли (18.00). Квитки  на Concert.ua . 
  • Одеський театр юного глядача ім. Юрія Олеши (Грецька, 48а). Увага, ведмідь! (17.00) Квитки  на Concert.ua.
Підтримайте нас, якщо вважаєте, що робота Дейли важлива для вас

Возможно вам также понравится

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *