Акторка, рестораторка, громадська діячка і доброчинниця, теле- і радіоведуча Даша Малахова народилася у Києві, закінчила Королівський коледж музики і драми у Великобританії. Готує з 8 років, відкрила кілька ресторанів. Зіграла головну роль у виставі за п’єсою Лесі Українки. Написала книгу. Про їжу. Їжу домашню і здорову.
Ось уривок з вступу:
«Кухня» — яке ж слово чудове!
Для одних — це просто виробництво, для інших — спосіб мислення, а для когось — це затишне місце для міркувань, де можна сховатися й бути цілком відвертим. У кожному разі кухня розкриває та зберігає особистість і саме це дуже цінно.
Місце, де можна залишатися собою. У наш час це — неабияка розкіш. Згадувати дитинство, приємні миті життя, експериментувати, імпровізувати. Там, на кухні ми справжні, без фотофільтрів і позерства.
Кухонна свідомість дозволяє нам забути про політику, економіку, новини, статуси, гроші. Тут ми всі однакові. Можемо різнитися хіба що своїми смаками. Цю книгу я створила від щирого серця насамперед для того, щоб закохати вас у прості, натуральні й зрозумілі страви на кожен день, надихнути вас моєю кухнею, аби ви більше часу проводили на своїй.
Залишайтеся справжніми!»
Даша Малахова. Моя кухня. – Київ: Yakaboo Publishing, 2020, 288 ст.